OFFROADSUBARUS.COM

Go Back   OFFROADSUBARUS.COM > Technical Forums > General Troubleshooting and Technical Help

Notices

Reply
Thread Tools Display Modes
  #1  
Unread 13th September 2014, 04:26 AM
PauSum's Avatar
PauSum PauSum is offline
Forum Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Perth Australia
Year: 2005 and 2014
Model: Forester and Outback
Transmission: 5 speed manual and 7 speed CVT
Posts: 228
PauSum is on a distinguished road
Default Check Engine Light on with Cruise indicator flashing

Today my MY06 manual Forester just throw the Malfunction indicator lamp (check engine light) steadily together with a flashing "Curise" indicator.

This first started when driving on the freeway, but is still showing the same when the car is stopped and restarted.

I've checked the manual but only said bring it to the dealer. Without a OBD2 scanner I have no idea what the problem is.

https://www.youtube.com/watch?v=YVwG...ature=youtu.be

Not sure if anyone had this problem before? Or any idea what the problem could be? Is the car still safe to drive till this is fixed?

Thanks in advance.

Last edited by PauSum; 13th September 2014 at 04:46 AM.
Reply With Quote
  #2  
Unread 13th September 2014, 04:55 AM
Ratbag's Avatar
Ratbag Ratbag is offline
Administrator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Bayside, Melbourne, Vic
Year: MY06, MY10
Model: Forester SG & SH
Transmission: 5MT/DR & 4EAT Sports
Posts: 6,219
Ratbag is on a distinguished road
Default

^ Gidday PS

Sorry to hear that. A few of our members in Perth have OBDII scanners, I am sure one of them will be able to help you with a diagnosis.
Reply With Quote
  #3  
Unread 14th September 2014, 12:39 AM
lefty's Avatar
lefty lefty is offline
Forum Member
Contributing Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Perth Australia
Year: MY05
Model: Forester
Transmission: XT lux manual
Posts: 833
lefty is on a distinguished road
Default

I can scan for you this evening if you like
Rossmoyne SOR
Reply With Quote
  #4  
Unread 14th September 2014, 02:40 AM
PauSum's Avatar
PauSum PauSum is offline
Forum Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Perth Australia
Year: 2005 and 2014
Model: Forester and Outback
Transmission: 5 speed manual and 7 speed CVT
Posts: 228
PauSum is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by lefty View Post
I can scan for you this evening if you like
Rossmoyne SOR
Thanks lefty. I've unplugged the battery last night. Will see if the CEL comes back on or not n will definitely hassel you for the scanning if it does come back again.
Thanks again
Reply With Quote
  #5  
Unread 14th September 2014, 04:14 AM
PauSum's Avatar
PauSum PauSum is offline
Forum Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Perth Australia
Year: 2005 and 2014
Model: Forester and Outback
Transmission: 5 speed manual and 7 speed CVT
Posts: 228
PauSum is on a distinguished road
Default

Lefty, CEL still on...what time will suit you please?
Reply With Quote
  #6  
Unread 14th September 2014, 04:59 AM
lefty's Avatar
lefty lefty is offline
Forum Member
Contributing Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Perth Australia
Year: MY05
Model: Forester
Transmission: XT lux manual
Posts: 833
lefty is on a distinguished road
Default

pm sent
Reply With Quote
  #7  
Unread 14th September 2014, 07:23 AM
PauSum's Avatar
PauSum PauSum is offline
Forum Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Perth Australia
Year: 2005 and 2014
Model: Forester and Outback
Transmission: 5 speed manual and 7 speed CVT
Posts: 228
PauSum is on a distinguished road
Default

Thanks lefty, will give you a call at about 8pm.
Cheers
Reply With Quote
  #8  
Unread 18th September 2014, 08:55 AM
PauSum's Avatar
PauSum PauSum is offline
Forum Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Perth Australia
Year: 2005 and 2014
Model: Forester and Outback
Transmission: 5 speed manual and 7 speed CVT
Posts: 228
PauSum is on a distinguished road
Default Problem solved

Hi lefty,

Thank you for scanning and deleting the error code P0303 for my car.

STechnic is fully booked so I can't bring the car to them for fix until early October. I then did some search on the internet to find out the potential causes of the problem.

After viewing several videos, I tried the things which I can do and replaced the spark plugs and the spark plug cables and after this no more CEL and the jerking (which I thought was clutch problem) is totally gone

Although oil was found in the spark plug wells 3 and 4 which might need to fix but at least this is something to do later and the car is very smooth to drive now.
Reply With Quote
  #9  
Unread 18th September 2014, 10:46 AM
lefty's Avatar
lefty lefty is offline
Forum Member
Contributing Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Perth Australia
Year: MY05
Model: Forester
Transmission: XT lux manual
Posts: 833
lefty is on a distinguished road
Default

glad it was an easy fix
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -3. The time now is 04:46 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.