OFFROADSUBARUS.COM

Go Back   OFFROADSUBARUS.COM > General Forums > Site News and Feedback

Notices

Reply
Thread Tools Display Modes
  #21  
Unread 8th May 2014, 03:57 AM
subyroo's Avatar
subyroo subyroo is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sunshine Coast - Australia
Posts: 353
subyroo is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Ratbag View Post
Gidday Peter

Seems to me that you are paying Internode for ADSL2 speeds and are getting ADSL1 speeds ... . Switch to Iinet or Telstra (Optus is incredibly flakey, and even more devious than Internode, IME ... ).

I have Cable 3.0 from Telstra, and my measured download speed is 110 Mbps. There isn't a site in the world that seems able to serve data at this speed, not even Microsoft's servers - they will for about 60 seconds Approx. the first 100 MB ... ), then the server throttles the port back to about 1/8 to 1/4 this speed .

My upload speed is about 2.6 Mbps, but this is throttled by the ISP.

However, I also experience slow down on ORS site on all of my computers (desktop, laptop and Blackberry) from time to time. The PC and laptop are both running XP Pro and mainly IE8 and Opera.

In the last two weeks, I have had the site give me two "Out of memory" errors. This is a web server error, not a local PC error message.
G'day Ratbag,

Internode is now owned by iinet, although they supposedly operate independent of each other.

I cannot get full ADSL 2 where I am, I am 4.5 kms from the Telstra Exchange hence the Reach 60 plan, it is the best speed I can get for my area.

If iinet could offer me a faster speed for the same price as Internode I'd switch, although Internode have been good to me as drop outs are unheard of and I get to speak to an Aussie if & when I need assistance.
__________________
Peter
2016 Honda CR-V
Reply With Quote
  #22  
Unread 8th May 2014, 04:14 AM
Ratbag's Avatar
Ratbag Ratbag is offline
Administrator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Bayside, Melbourne, Vic
Year: MY06, MY10
Model: Forester SG & SH
Transmission: 5MT/DR & 4EAT Sports
Posts: 6,225
Ratbag is on a distinguished road
Default

About time , Peter!

And fair enough too, mate.

A local friend was paying Optus for adsl2 and getting fast dial up speeds until he stuck it up them! Rogues ...

From my Batphone
Reply With Quote
  #23  
Unread 8th May 2014, 06:53 AM
Kevin's Avatar
Kevin Kevin is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sydney, Oz
Year: MY'03
Model: Forester
Transmission: A/T
Posts: 4,514
Kevin is on a distinguished road
Default

I do not like iinet - here's my speed from home (supposed to be ADSL2!):
Mirror: iiNet
Data: 7 MB
Test Time: 10.01 secs
Your line speed is 6.11 Mbps (6114 kbps).
Your download speed is 764 KB/s (0.75 MB/s).

But still - this site runs ok
__________________
MY'03 Foz AT XS with centre lock-up
MY'10 Triton AT GLX-R 2.5 DiD
www.subaruclub.com.au
Reply With Quote
  #24  
Unread 9th May 2014, 03:36 AM
mr turbo's Avatar
mr turbo mr turbo is offline
Administrator and Founders' Friend
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sydney, AUSTRALIA & ORS.com
Year: MY05
Model: Forry XT
Transmission: manual
Posts: 6,998
mr turbo is on a distinguished road
Default

I did a test on mine this afternoon & here are the results.




Regards
Mr Turbo
__________________
We go anywhere & everywhere together as nothing's too hard in a Forry
Some call it Man V's Wild ...but here... We call it Camping
Reply With Quote
  #25  
Unread 9th May 2014, 03:58 AM
Ratbag's Avatar
Ratbag Ratbag is offline
Administrator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Bayside, Melbourne, Vic
Year: MY06, MY10
Model: Forester SG & SH
Transmission: 5MT/DR & 4EAT Sports
Posts: 6,225
Ratbag is on a distinguished road
Default

Running www.speedtest.net, my download speed as at today was 113.87 Mbps; upload was 2.44 Mbps; ping was 8 ms.

I don't know how you blokes got the cute graphics. Mine didn't do that. Could be my security blocking it ...


Last edited by Ratbag; 9th May 2014 at 04:02 AM. Reason: found the graphic ...
Reply With Quote
  #26  
Unread 25th May 2014, 12:45 AM
Ratbag's Avatar
Ratbag Ratbag is offline
Administrator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Bayside, Melbourne, Vic
Year: MY06, MY10
Model: Forester SG & SH
Transmission: 5MT/DR & 4EAT Sports
Posts: 6,225
Ratbag is on a distinguished road
Default

Gidday Kevin

This is a copy of the error message I got just now:

"Fatal error: Out of memory (allocated 82837504) (tried to allocate 32 bytes) in /home/offroads/public_html/includes/functions.php on line 822"

Hope this helps.
Reply With Quote
  #27  
Unread 26th May 2014, 06:45 AM
Kevin's Avatar
Kevin Kevin is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sydney, Oz
Year: MY'03
Model: Forester
Transmission: A/T
Posts: 4,514
Kevin is on a distinguished road
Default

I'll report it - thanks RB
__________________
MY'03 Foz AT XS with centre lock-up
MY'10 Triton AT GLX-R 2.5 DiD
www.subaruclub.com.au
Reply With Quote
  #28  
Unread 12th June 2014, 04:28 AM
subyroo's Avatar
subyroo subyroo is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sunshine Coast - Australia
Posts: 353
subyroo is on a distinguished road
Default

Hey Kevin,

Somebody has done something or a miracle has been achieved, it now takes approx. 3 secs from the time I hit the link on my browser until the website is fully loaded.

Yehaaaaaw!
__________________
Peter
2016 Honda CR-V
Reply With Quote
  #29  
Unread 12th June 2014, 06:50 AM
Ratbag's Avatar
Ratbag Ratbag is offline
Administrator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Bayside, Melbourne, Vic
Year: MY06, MY10
Model: Forester SG & SH
Transmission: 5MT/DR & 4EAT Sports
Posts: 6,225
Ratbag is on a distinguished road
Default

Glad to hear that it's working better for you, Peter.

I haven't had any errors on the site lately either.
Accessing it from my phone is particularly noticeably better and faster.
Reply With Quote
  #30  
Unread 12th June 2014, 07:30 AM
subyroo's Avatar
subyroo subyroo is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sunshine Coast - Australia
Posts: 353
subyroo is on a distinguished road
Default

Thanks Ratbag, I'm glad to be over that slow down garbage, I was about to pull the plug on the site several times it was bugging me that much.

I'm glad I hung in there for the long haul.
__________________
Peter
2016 Honda CR-V
Reply With Quote
Reply

Tags
internet speed test, site error message, site slow down

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -3. The time now is 12:38 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.